Gözler G20 zirvesinde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 8-10 Eylül 2023 tarihlerinde Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de düzenlenecek olan 18'inci G20 Liderler Zirvesi programı belli oldu. Erdoğan ve beraberindeki heyet, Türk Hava Yolları'nın 'TRK' uçağıyla Hindistan'a ulaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 8-10 Eylül 2023 tarihleri arasında Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de düzenlenecek olan 18'inci G20 Liderler Zirvesi programı belli oldu. Erdoğan ve beraberindeki heyet, Türk Hava Yolları'nın "TRK" uçağıyla Hindistan'a ulaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Yeni Delhi'deki havalimanında çiçeklerle karşılandı. Ayrıca Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Başkan Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç ve diğer yetkililer de Yeni Delhi'ye geldi.

Erdoğan'ın programı, G20 Liderler Zirvesi'nin ana teması olan "Tek Dünya, Tek Aile, Tek Gelecek" altında gerçekleştirilecek üç oturumda görüşmeler içerecek. Ayrıca, Erdoğan'ın diğer devlet ve hükümet başkanlarıyla da temaslar gerçekleştirmesi bekleniyor.

Erdoğan'ın Hindistan ziyaretinin ardından, ABD'deki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılması planlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın burada yapacağı konuşmada, Rusya-Ukrayna Savaşı, Suriye, Filistin ve KKTC'ye ilişkin son gelişmeler, terörle mücadele, mülteci sorunu, iklim değişikliği gibi konuların ele alınması öngörülüyor.

Bakmadan Geçme