Rus senatör: Türkiye, kendi çıkarlarına bağlı bir dış politika sürdürecek, ABD hakimiyetine geri dönme konusundaki isteksiz

Rus Senatör Aleksey Puşkov, Türkiye'nin Erdoğan yönetimi altında dış güçlerin çıkarlarına değil kendi çıkarlarına bağlı bir dış politika izleyeceğini bildirdi: 'Onun Türk toplumunun büyük bir kısmından aldığı destek, ABD hakimiyetine geri dönme konusundaki isteksizliğini gösteriyor.'

Rus Senatör Aleksey Puşkov, Türkiye'nin Erdoğan yönetimi altında dış güçlerin çıkarlarına değil kendi çıkarlarına bağlı bir dış politika izleyeceğini belirtti. Puşkov, Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi'nde Anayasa Komitesi üyesi olarak yaptığı paylaşımda, Erdoğan'ın seçimleri kazanmasına dikkat çekerek, "Bu, Türkiye'nin dış politikasının, onu belirlemeye çalışan dış güçlerin çıkarlarına değil, kendi çıkarlarına bağlı olarak devam etmesi anlamına geliyor" ifadelerini kullandı.

Puşkov ayrıca, Türkiye'de en son 2019'da Erdoğan'ın katılımıyla bir uluslararası forumda bulunduğunu ve o zaman Türk toplumunun bağımsızlık arzusunu ve Batı'dan gelen sürekli baskıdan kaynaklanan bir rahatsızlık hissettiğini kaydetti. Puşkov, Erdoğan'ın Türk toplumunun büyük bir kısmından aldığı destekle, ABD hakimiyetine geri dönme konusundaki isteksizliğini gösterdiğini belirtti. Türkiye'nin kendisini yeni bir çağda, 21. yüzyılda, çok kutupluluğun ve değişen güç alanlarının olduğu bir dönemde gördüğünü ve ülkenin geleceğe baktığını vurguladı.

İşte Puşkov'un o sözleri:

“Onun Türk toplumunun büyük bir kısmından aldığı destek, ABD hakimiyetine geri dönme konusundaki isteksizliğini gösteriyor. Bu yirminci yüzyıla dönüş olurdu. Öysa Türkiye kendisini yeni, 21. yüzyılda, çok kutupluluk ve güç alanlarının değiştiği bir yüzyılda görüyor. Ülke geleceğe bakıyor.”

Bakmadan Geçme