Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den bankacılık sektörü konusunda açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bankacılık sektörüyle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: 'Biz gecelik faizlerin yüzde 7500'leri bulduğu, batık banka krizleri nedeniyle insanların hayatlarının bittiği bir enkazı devraldık. 21 yılda oluşturduğumuz güçlü ekonomik altyapı ve bankacılık sistemi sayesinde nice zorlukları aşarak güçlenerek çıktık.'

(AKAJANS) - Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bankacılık sektörüyle ilgili açıklamalarda bulunarak "Biz gecelik faizlerin yüzde 7500'leri bulduğu, batık banka krizleri nedeniyle insanların hayatlarının bittiği bir enkazı devraldık. 21 yılda oluşturduğumuz güçlü ekonomik altyapı ve bankacılık sistemi sayesinde nice zorlukları aşarak güçlenerek çıktık." değerlendirmesi yaptı.

Bakan Nebati, Twitter hesabından açıklamada bulundu.

 2008 Küresel Finansal Krizi sırasında birçok büyük bankanın batmasına rağmen Türkiye'nin ekonomisinin ve bankacılık sektörünün güçlü adımlarla yoluna devam ettiğini belirterek şunları ekledi: "Korona salgını nedeniyle gelişmiş ülkeleri bile sarsan ekonomik krize rağmen, bankacılık sektörümüzün katkısıyla büyümeyi sürdürdük ve istihdamdaki kaybı hızla telafi ettik. Ayrıca, deprem gibi kritik süreçleri de başarıyla atlattık. Bankacılık sektörümüz, bu süreçlerde gücünü tartışmasız şekilde ortaya koydu."

Nebati, Amerika ve Avrupa'da banka iflaslarına rağmen Türkiye'deki bankacılık sektörünün hiçbir sarsıntı yaşamamasının sektörün gücünü gösterdiğini dile getirerek şunları kaydetti:

"Ekonomimizin ve bankacılık sektörümüzün tarihe geçen büyük başarıları açıkça görülürken, bazı kişilerin krizmiş gibi yaygaralar koparması ve Türkiye'yi aşağı çekmeye çalışması hastalıklı bir ruh halidir. Büyüme, istihdam, ihracat gibi güçlü makro ekonomik verileri ve bankalarımızın bugüne kadar gösterdiği yüksek performansı hiçe sayarak felaket tellallığı yapmak ve oy devşirmek için asılsız iddialarla hareket etmek açık bir yalandır, iftiradır ve millet düşmanlığıdır."

Son olarak, Nebati şunları söyledi: "Kendi ülkelerine mülteci olanlar, bu millete yukarıdan bakanlar, hesap kitap bilmeyen zavallılar kaç yıldır ekonomi duvara çarpıyor diye çığırtkanlık yapmaktadırlar. Onlar sürekli rezil olmaktan bıkmıyorlar, ancak biz onlar adına sürekli utanmaktan bıktık."

 

Dr. Nureddin Nebati kimdir?

Nureddin Nebati, 1964 yılında Şanlıurfa Viranşehir'de doğmuştur. Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde tamamlamış, yüksek lisansını aynı üniversitenin Uluslararası İlişkiler bölümünde, doktorasını ise Kocaeli Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında tamamlamıştır.

AK Parti'de çeşitli görevlerde bulunmuştur. İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve İl Teşkilat Başkanlığı yapmıştır. AK Parti 4. Olağan Kongresinde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi seçilmiştir. AK Parti Genel Merkezinde Mali ve İdari İşler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. 24. Dönemde İstanbul, 25. Dönemde Şanlıurfa, 26. Dönemde ise İstanbul Milletvekili olarak seçilmiştir.

Ayrıca Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığı görevini üstlenmiştir. Bu süre zarfında reel sektör ve finans sektörünün temsilcileriyle İstanbul başta olmak üzere birçok ilde istişare toplantıları düzenlemiştir.

Nebati, MÜSİAD (Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği) Yönetim Kurulu Üyeliği yapmış olup hâlen MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti Üyesi olarak görev yapmaktadır. Ayrıca İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları Vakfı ve Derneği, İlim Yayma Cemiyeti, Ensar, TÜGVA, ÖNDER, UTESAV, TDED, BEK, İDD, İDV ve Kült Vakfı üyeliklerine devam etmektedir.

Nebati, ÜTEV (Üsküdar Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Mezunları Derneği) Başkanı ve Parlamenterler Arası Kudüs Platformu Türkiye Başkanı olarak görev yapmaktadır. Ayrıca Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi'nde Bilim Kurulu Üyesi olarak çalışmalara katılmaktadır.

Yazar kimliği de bulunan Nebati'nin "Millî Görüşten Muhafazakâr Demokrasiye ve Hâkim Parti Sistemi" ve "Türkiye'nin İlk Hâkim Partisi olarak AK Parti" isimli eserleri bulunmaktadır.

Nureddin Nebati, ekonomi yönetimi, şehircilik, kimlik ve İslam felsefesi alanlarında çalışmalara imza atmıştır. Evlidir ve dört çocuk babasıdır.

Bakmadan Geçme