Hakan Bayrakçı'dan 28 Mayıs değerlendirmesi: Anketlerle bulduğumuz bir sonuçtu

Kamuoyu araştırmacısı Hakan Bayrakçı, Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını değerlendirerek, 'Ben çok şaşırmadım açıkçası. Çünkü anketlerle bulduğumuz bir sonuçtu' açıklaması yaptı

Kamuoyu araştırmacısı Hakan Bayrakçı, Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını değerlendirerek, "Ben çok şaşırmadım açıkçası. Çünkü anketlerle bulduğumuz bir sonuçtu" şeklinde konuştu.

Hakan Bayrakçı, CNN Türk'te yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Ben çok şaşırmadım açıkçası. Çünkü anketlerle bulduğumuz bir sonuçtu. Sandıkların açılış ivmesine de baktığımızda 52 civarı biteceği belli olmuştu. Herhalde 52.1'le biter çünkü yurt dışı oyları da eklenecek. Biz 2 anket yayınlamıştık. Ondaki tam rakam 52.1'di. Türkiye rekoru oldu. Son ankette 53.4'tü. İkinci ankette 1.2'lik biraz sapma var. Bizler mesleki açıdan gerçekten tarafsızız. Kişisel görüşmelerimiz vardır tabii ki."

Bayrakçı, seçim sonuçlarının anketlerle örtüştüğünü ve sandıkların açılış ivmesinin önceden tahmin edildiğini belirtti. Ayrıca, mesleki olarak tarafsız olduklarını ve kişisel görüşlerinin olduğunu ifade etti.

 

Hakan Bayrakçı kimdir?

Hakan Bayrakçı, 1960 yılında İstanbul'da doğmuştur. Babası Mesut Bayrakçı ve annesi Seniha Bayrakçı'dır. Baba tarafından Erzurumlu, anne tarafından ise İstanbulludur. Sırmahan Başbuğoğlu ve Mehmet Bayrakçı adlarında iki kardeşi bulunmaktadır. İlk ve orta öğrenimini Saint Benoit ve Saint Michel Fransız kolejlerinde tamamlamıştır. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümünden mezun olmuştur.

1982-1984 yılları arasında "Çadırlar", "Ortaçağ ve Türkler" ve "Kırmızı Fırtına" isimli kitapları yazmıştır. 1988 yılında SONAR araştırma şirketini kurarak profesyonel kariyerine devam etmiştir. Süleyman Demirel ve Bülent Ecevit gibi önemli liderlere danışmanlık hizmeti vermiştir. Ayrıca, 140 Belediye Başkanı, 40 Bakan, 14 Parti Genel Başkanı ve 7 Başbakana danışmanlık yapmıştır.

Hakan Bayrakçı, 2003-2006 yılları arasında tarih programı sunmuş ve çeşitli televizyon programlarında konuk yorumcu olarak yer almıştır. Fransızca ve İngilizce dillerini bilmektedir. Boş zamanlarında çok sesli müzik besteleri yapmak ve resim yapmak gibi hobileri vardır. Ayrıca sanat tarihi, futbol, piyano çalmak, klasik Türk ve Batı müziği dinlemek, felsefe ve sosyoloji ile ilgilenmektedir.

Hakan Bayrakçı'nın Mesut Bleda Bayrakçı adında bir oğlu vardır. İstanbul'da yaşayan Bayrakçı, çeşitli dernek ve vakıflarda yöneticilik yapmaktadır.

Kitapları arasında "Çadırlar", "Ortaçağ ve Türkler", "Kırmızı Fırtına" ve "Bozkırın Oğlu Cengiz Han" bulunmaktadır.

 

Sonar Araştırma hakkında 

Sonar Araştırma, 1988 yılında Hakan Bayrakçı tarafından kurulan bir araştırma şirketidir. Şirket, "Pazarlama Kamuoyu Araştırmacılar Derneği"ne bağlı olarak faaliyet göstermektedir ve müşterilerine gizlilik ve doğruluk ilkelerine bağlı kalacağını taahhüt eden "ONUR SÖZLEŞMESİNE" ilk imza atan firmalardan biridir. Hala Hakan Bayrakçı'nın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Sonar Araştırma Şirketi, Süleyman Demirel ve Bülent Ecevit gibi önemli liderlere profesyonel danışmanlık hizmeti vermenin yanı sıra, birçok belediye başkanı, bakan, başbakan ve parti genel başkanlarına da danışmanlık yaparak Türkiye'de araştırma sektörünün öncülerinden biri olmuştur. Bugün hala büyüyerek faaliyetlerini sürdüren Sonar, kamuoyuyla paylaştığı araştırmalarıyla birçok yerli ve yabancı basın-yayın kuruluşunda yer almakta ve takip edilmektedir.

Bakmadan Geçme