Eski İstanbul Organize Suçlarla Şube Müdürü Adil Serdar Saçan öldü

Eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele ve Kaçakçılık Şube Müdürü Adil Serdar Saçan, akciğer kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. Saçan'ın ailesi, vefat haberini sosyal medya hesabından duyurdu. Cenazenin 25 Mayıs Perşembe günü Eyüp Sultan Camii'nde kılınacak ikindi namazı sonrası defnedileceği bildirildi.

(AKAJANS) - Eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele ve Kaçakçılık Şube Müdürü Adil Serdar Saçan, akciğer kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. Saçan'ın ailesi, vefat haberini sosyal medya hesabından duyurdu.

Cenazenin 25 Mayıs Perşembe günü Eyüp Sultan Camii'nde kılınacak ikindi namazı sonrası defnedileceği bildirildi.

Adil Serdar Saçan, işkence iddiaları üzerine meslekten ihraç edilmişti. Ergenekon soruşturması kapsamında 23 Eylül 2008'de gözaltına alınmış ve tutuklu kaldıktan sonra 15 Ocak 2010'da tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti. Ergenekon davasında 14 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

 

"ANLAŞILAN HESAPLAŞMA AHİRETE KALDI"

Adil Serdar Saçan'ın ölümünden hemen sonra, sosyal medya hesabından yapılan bir paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

"Dünyada ölümden hiç korkmadık, sadece Hakk'tan korktuk. Kul hakkı yemek suretiyle Hakk'ın adını lekelemeye çalışmadık. Emir geldi ve ölüm gerçekleşti bize. Bu, başımızın üstünde olan Hakk'ın buyruğudur. Anlaşılan hesaplaşma ahirete siz haramilerle kaldı. Sizi orada bekleyeceğim, gerçek Hakk divanına geleceksiniz. Namuslu ve şerefli olanlara selam olsun. Onlarla da buluşacağız. Haramiler hesap verirken onları izlemek çok hoş olacak. Haydi, ben gidiyorum. Allah'a emanet..."

 

Adi Serdar Saçan kimdir?

Adil Serdar Saçan (21 Eylül 1962, Elazığ - 24 Mayıs 2023, İstanbul), Türk eski polis, yazar, hukukçu ve İstanbul Organize Suçlarla Mücadele ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü eski müdürüdür. Saçan, 1998 yılında kurduğu İstanbul Organize Suçlarla Mücadele ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü'nün başkanı olarak birçok önemli soruşturma yürütmüştür. Ancak hakkında açılan ve devam eden soruşturmalar nedeniyle polislikten ihraç edilmiştir.

Saçan, kariyeri boyunca çeşitli operasyonları yönetmiş, binlerce ifade almış ve önemli soruşturmaları yürütmüştür. Bu soruşturmalar arasında Nesim Malki cinayeti, Albayraklar Holding, BİT'ler, Akbil, Adnan Oktar, Telekulak ve şike soruşturmaları yer almaktadır. Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şirketlerdeki yolsuzluklar ve Akbil yolsuzluğu gibi olayları da araştırmıştır. Saçan, aynı zamanda Emniyet içindeki yeni hareket yapılanmasıyla ilgili soruşturmayı yürütmüş ve elde ettiği bilgileri Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi Savcılığı'na sunmuştur.

Saçan, işkence iddialarıyla da gündeme gelmiştir. Örümcek Ağı operasyonunda iş adamı Erol Kohen'den rüşvet aldığı ve üniversite öğrencilerine işkence yaptığı iddialarıyla meslekten ihraç edilmiştir. Uluslararası Af Örgütü'nün 2004 yılındaki raporunda, işkence yapmak ve yetkisi altındaki işkenceyi görmezden gelmekle suçlanan Saçan'ın meslekten ihraç edilmesinin önemli bir karar olduğu belirtilmiştir. Ayrıca, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanmış ve tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmiştir.

Adil Serdar Saçan, 24 Mayıs 2023 tarihinde İstanbul'da 60 yaşında akciğer kanseri nedeniyle hayatını kaybetti.

 

Bakmadan Geçme