Dünya Gençlik Festivali'nin Odağında BRICS

BRICS, dinamik bir şekilde gelişen bir hal aldı. Bugünlerde Rusya'nın Soçi kentinde gerçekleşen Dünya Gençlik Festivali'nin gündeminde de BRICS var.

BRICS, dinamik bir şekilde gelişen bir hal aldı. Bugünlerde Rusya’nın Soçi kentinde gerçekleşen Dünya Gençlik Festivali’nin gündeminde de BRICS var.

Festivalin katılımcıları, gençlik örgütlerinin günümüz dünyasında oynadığı role ilişkin çeşitli konuşmalar yaptı. İlgili konunun tartışıldığı oturumda Tayland Krallığı Uluslararası Ortak Ticaret Odası Komitesi Başkanı Prof. Dr. Nimnual Piewthongngam, Brezilya BRICS Ortak Ticari İşbirliği Merkezi Koordinasyon Konseyi Başkanı Vicente Barrientos, Uluslararası Kampçılık Cemiyeti Başkanı Fahrettin Gözet ve ilgili cemiyetin Rusya Federasyonu delegelerinden Valeriy Kostin hazır bulundu.

Konuşmalar sırasında BRICS ülkelerinin sayısının artması ve eğitim sistemlerindeki güçlü potansiyelin; hem eğitim kurumlarındaki öğretmenler hem de öğrenciler arasındaki deneyimlerin alışverişi için büyük fırsatlar sunduğu konusunda fikir birliğine varıldı.

Brezilyalı katılımcı Vicente Barrientos, yabancı dil öğrenimi de dahil olmak üzere gençlerin sürekli kendilerini geliştirmeye; bilgi ve becerilerini artırması gerektiğine dikkat çekti.

Barrientos şöyle konuştu:

 “Brezilya’da çok dilli bir ortamda doğdum ve büyüdüm. Okula iki farklı dille gittim. Dört farklı dille mezun oldum. Üniversiteyi bitirdiğimde toplamda altı dil konuşuyordum. Görüldüğü gibi bunda karmaşık bir şey yok. Sihirli bir durum yok. Sadece çalışmaya olan tutkum ve yeni bir şeyler öğrenme arzusu var. O zamandan bu yana 30 yıldır eğitim hayatının içindeyim diyebilirim. Gözlerinde yeni bir şey öğrenme arzusu olan gençlerle iletişim kurmak kadar güzel bir şey yok!”

Fahrettin Gözet

Türkiye’yi temsilen katılan Fahrettin Gözet ise farklı ülkelerden gelen gençler arasındaki bağların güçlendirilmesi için gerekli platformların önemini dile getirdi.

Gözet şöyle devam etti:

“Rusya, çocuk kampı sayısında dünyada ilk sıralarda yer alan bir ülke. ‘Artek’, ‘Orlyenok’, ‘Smena’ ve ‘Okean’ gibi kamp merkezleri bulunuyor. Olimpiyat Oyunlarından sonra Soçi’ye geldiğimde Sirius Kampı fikrinden, tüm bu yetenekli ve çalışkan gençlerin bir araya geldikleri böylesi platformlara sahip olmasından çok ilham aldım. Dünyanın her yerinde, farklı ülkelerde bu kamptan bahsediyorum. Çünkü bu harika bir proje!”

Küresel çaptaki siyasi çalkantıların olduğu bu dönemde acilen uluslararası sorunlara çözüm bulmak için gençlerin ve gençlik örgütlerinin etkili bir şekilde işbirliği yapmasını savunan katılımcılar, bu bağlamda BRICS ülkelerinin ortaklaşa hareket edebileceklerini belirttiler.

Dünya Gençlik Festivali'nin Odağında BRICS

Bakmadan Geçme