CHP'li Mustafa Sarıgül'e Meclis'te eski vekilin yumruklu saldırıda bulunduğu iddiası

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, parlamentoda eski bir milletvekilinin saldırısına uğradığını iddia etti.

Eski Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı, CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, parlamentoda eski bir milletvekilinin saldırısına uğradığını iddia etti.

Sarıgül, Meclis'te yaşanan olayla ilgili basın toplantısı düzenledi. Grup toplantısından çıktıktan sonra eski milletvekili Turan Tüysüz'ün kendisine yaklaşarak bilmediği konularda soru yönelttiğini belirten Sarıgül, “Tanımıyorum yeri değil” diyerek uzaklaştığını söyledi. Ancak Tüysüz'ün konuşmaya devam ettiğini dile getiren Sarıgül, böyle talihsiz bir olayla karşılaşmanın kendisini üzdüğünü ifade etti.

Parlamentoda böylesi olayların yaşanmasının hoş olmadığını vurgulayan Sarıgül, konunun nedeninin alacak verecek meselesi olduğu iddialarını yalanladı ve eski milletvekilini yıllardır tanıdığını ancak değiştiğini gördüğünü söyledi. Randevu alarak herhangi bir konuyu konuşabileceklerini belirten Milletvekili, konuşma şeklinin hoş olmadığını belirtti.

“Umuyorum ki parlamento çatısı altında bunlar olmaz” diyen Sarıgül, olayın içeriğini de bilmediğini ve milletvekilliğini sonradan öğrendiğini aktardı. Ancak konuşma tarzının hoş olmadığına dikkat çekti.

Mustafa Sarıgül, basın mensuplarının sorusu üzerine Tüysüz'den şikayetçi olmayacağını söyledi.

1970 Siverek doğumlu Turan Tüysüz, 2002 seçimlerinde CHP’den Şanlıurfa milletvekili olarak TBMM’ye girmiş, 2005 yılında parti içi bir tartışmanın ardından istifa ederek ANAP’a katılmıştı. Olayın ardından Tüysüz'den herhangi bir açıklama gelmedi. 

Mustafa Sarıgül kimdir?

Mustafa Sarıgül, Türk siyasetçi ve iş insanı olarak tanınmaktadır. 15 Kasım 1956 tarihinde Erzincan'ın İliç ilçesinde dünyaya gelen Sarıgül, 1999-2014 yılları arasında İstanbul'un Şişli ilçesinin belediye başkanlığını yapmıştır. Ekim 2020'de "Türkiye Değişim Hareketi"ne katılarak siyasi kariyerine yeni bir ivme kazandırmıştır.

Mustafa Sarıgül'ün siyasi yaşamı CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) ile başlamıştır. CHP Şişli İlçesi Gençlik Kolu Yönetim Kurulu üyeliği ile adım atan Sarıgül, daha sonra Gençlik Kolu Yönetim Kurulu sekreterliği ve başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. 1987 Genel Seçimlerinde SHP (Sosyal Demokrat Halkçı Parti) listesinden parlamentoya giren Sarıgül, Türkiye'nin en genç milletvekili olarak görev yapmıştır. TBMM Başkanlık Divanı Üyeliği, Türk Parlamenterler Birliği Üyeliği ve Türk-Alman Parlamento Dostluk Grubu Yönetim Kurulu Üyeliği gibi önemli görevlerde de bulunmuştur.

Sarıgül, Şişli Belediye Başkanlığı döneminde çok sayıda devlet başkanı tarafından ziyaret edilmiş ve Romanya Cumhurbaşkanı tarafından üstün hizmet madalyası ile ödüllendirilmiştir.

CHP'den ayrılarak 2014 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan Sarıgül, %41'e yakın oy oranı ile CHP tarihindeki en yüksek oyu almıştır.

Kendi düşüncesine göre Türkiye'de yeni bir değişimci partiye ihtiyaç duyulduğunu belirten Sarıgül, Türkiye Değişim Partisi'ni kurarak siyasi arenada yeni bir oluşuma liderlik etmiştir. 20 Aralık 2020 tarihinde dünya insanlığa saygı ve fakirlikle mücadele gününde partisini resmi olarak kurmuş ve oy birliğiyle genel başkan seçilmiştir.

Mustafa Sarıgül, siyasi ve iş hayatındaki deneyimleriyle dikkat çeken bir isim olup, Türkiye Değişim Partisi ile yeni bir siyasi yolculuğa çıkmış, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde CHP'ye katılmış ve Erzincan Milletvekili seçilerek parlamentoya girmiştir.

Bakmadan Geçme