Altı yaşındaki kız çocuğun istismarına Erdoğan'dan sert tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6 yaşındaki kız çocuğuna istismar skandalına sert tepki: Tam bir faciadır

(AKAJANS) - Altı yaşındaki kız çocuğunun istismar edilmesine Cumurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan sert tepki geldi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası ulusa seslenen Erdoğan, “13 yaşında nişan, 14 yaşında evlilik gibi bir durumu kabul edebilmemiz asla mümkün değildir. Daha küçük yaştaki istismar iddiaları tam bir faciadır” dedi.

Erdoğan, 6 yaşındaki çocuğun "evlendirme" bahanesiyle cinsel istismara maruz bırakılmasına sert tepki gösterdi.

'Tam bir faciadır'

14 yaşında evlilik gibi bir durumun asla kabul edilebilir olmadığını belirten Erdoğan, "Daha küçük yaştaki istismar iddiaları tam bir faciadır" açıklamasında bulundu

Erdoğan, şu ana kadar gerekli çalışmaların yapıldığının altını işaret ederek şunları kaydetti:

"Bir kızımızın erken yaşta evliliğiyle öncesinde ve sonrasında yaşanan hususlarla ilgili görüşlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Şu ana kadar arkadaşlarım gereken çalışmaları yaptılar. Ama bunları görmezden gelen bir muhalefet söz konusu.

13 yaşında nişan 14 yaşında evlilik kabul edeceğimiz bir durum değildir. Daha küçük yaştaki istismar iddiaları tam bir faciadır. Mağdur, Bakanlığımız başvurduğu andan itibaren kurumlarımız konuyu sahiplenmiştir. İçişleri Bakanlığımızın çalışmalarından sonra konu yargıya taşınmıştır. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı iddiaları tüm boyutlarıyla ve belgeleriyle sorgulamaktadır.

Davanın ilk duruşması yakında bekleniyor. Mesele medyada yer alana kadar bakanlıklarımız ve kurumlarımız süreci titizlikle takip etmiştir. Geçmişteki ihmaller ve eksikler de soruşturma kapsamında ele alınmış, gerekli adımlar atılmıştır."

Bakmadan Geçme