Ümit Özdağ'dan, Erdoğan'ın 13. cumhurbaşkanı seçilmesi sonrası ilk açıklama

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı ikinci tur seçimi sonuçlarını değerlendirdi ve partisinin üzerine düşeni yaptığını belirtti. Özdağ, stratejik hataların taktiksel başarılarla düzeltilemeyeceğini bildirdi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı ikinci tur seçimi sonuçlarını değerlendirdi ve partisinin üzerine düşeni yaptığını belirtti. Özdağ, stratejik hataların taktiksel başarılarla düzeltilemeyeceğini ifade etti.

Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, CHP'den gelen ilk telefonun 18 Mayıs'ta olduğunu, ilk ziyaretin 19 Mayıs'ta gerçekleştiğini ve ikinci ziyaretin ise 22 Mayıs'ta yapıldığını belirtti. 24 Mayıs'ta protokol imzalandığını hatırlatan Özdağ, geriye kalan 3,5 gün içinde yapılan düzeltmelerin ancak bu kadar olduğunu söyledi. Zafer Partisi'nin üzerine düşeni yaptığını vurgulayan Özdağ, ancak stratejik hataların taktiksel başarılarla düzeltilemeyeceğini bildirdi.

Özdağ, Zafer Partisi'nin Atatürk çizgisinde ve Türk milliyetçiliği mücadelesinden taviz vermeden devam edeceğini belirtirken, küresel güçlerin ve Türk siyasetinin unsurlarının göz ardı edemeyeceği bir Zafer Partisi gerçeğinin olduğunu dile getirdi.

Ümit Özdağ şu mesajları da verdi:

"21 senedir bir mağlubiyetten diğer mağlubiyete sürüklenen bütün yurttaşlarımızı Türk milletinin zaferi için Zafer Partisine davet ediyorum. Türkiye için önümüzdeki süreç çok zor olacaktır. Erdoğan kazanmıştır ancak bu bir Pirus zaferidir. Kazanırken mağlup olmuştur. Özetle ümitsizliğe yer yok. Sevgili Zafer Partisi teşkilat mensubu mücadele arkadaşlarım, yokluklar içinde verdiğimiz bu mücadele sonunda Türk milletinin zaferi ile taçlandıracağız."

Ümit Özdağ'ın başını çektiği ATA İttifakı, Sinan Oğan'ı cumhurbaşkanı adayı göstermişti. Birinci turda üçüncü olarak yarıştan elenen Oğan, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunda Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı almıştı. Özdağ ise CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile mutabakat metni imzalayarak Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunda Millet İttifakı'nın adayı Kılıçdaroğlu'nu desteklemeye karar verdiğini ilan etmişti. 

Bakmadan Geçme