Futbolun profesörü TFF Başkanlığına aday

Türk Futbol Federasyonu Haziran Ayında Seçime gidiyor, mevcut başkan Mehmet Büyükekşi'den sonra Prof. Dr. Sabahattin Devecioğlu da adaylığını resmen açıkladı

Türk Futbol Federasyonu Haziran Ayında Seçime gidiyor, mevcut başkan Mehmet Büyükekşi’den sonra Prof. Dr. Sabahattin Devecioğlu da adaylığını resmen açıkladı.

Türk futbolunun en yetkili yönetim organı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) bu yaz seçime hazırlanıyor. TFF, Ankara''da 22-23 Haziran 2023''te olağan genel kurula giderek yeni başkan ve yönetim kurulunu seçecek.

Mevcut başkan Mehmet Büyükekşi’nin karşısına seçimde güçlü bir ekip çıkıyor.  F.Ü. Beden Eğitimi Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu başkanlığında ve tamamı futbolun içinden gelen isimlerden oluşan ekip, “Türk futbolunun içinde bulunduğu kötü durumun futbolu, futbol adamlarının yönetememesinin bir sonucudur. Durumu idare etmeye değil çözüm üretmeye geliyoruz.” mesajı verdi.

"Reçetelerimiz hazır"

TFF Başkan Adayı Prof. Dr. Sabahattin Devecioğlu, “Uzun yıllardır Türk futbolu için çalışıyorum, son yıllarda Türk futbolunun yaşadığı problemleri kısa zamanda çözemezsek, kaos olur.  Yıllarca, Dünya ve Avrupa futbolu ile ilgili araştırmalar ve projelerde yer aldım.  Futbol kulüplerinde, federasyonlarda ve liglerde çalışmalar yapıp deneyim kazandım. Futbolumuzun zorluklarını da bunları aşmak için nasıl bir yol izleyeceğimizi de biliyorum. Reçetelerimiz ve güçlü kadrolarımızla çözüm için geliyoruz.” açıklamasında bulundu.

"Güçlü ekip, güçlü yönetim"

Prof. Dr. Devecioğlu şunları kaydetti:

 "Türk futbolunun içinde bulunduğu durum kabul edilemez, kulüplerden, seyircisine kadar bütün kesimlerin şikâyetçi olduğu bir kurumu yönetiyormuş gibi yapamazsınız, radikal çözümlerle futbolun önünü açmazsanız bir 50 yıl daha yerimizde saymaya devam ederiz.” Dedi, Devecioğlu, Türk futbolunun asıl probleminin yönetimsel olduğunu belirterek, ya çözüm üretin ya da yoldan çekilin.".

Sebahattin Devecioğlu kimdir?

1968 Elazığ doğumlu olan Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu, ilk, orta, ve liseyi memleketinde okudu. Lisede futbol oynayan Devecioğlu, 1986'da Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümüne girdi. Devecioğlu 1990''da Futbol İhtisas Dalı''ndan mezun oldu.

2008-2009 Sezonunda Elazığspor Kulübü''nde yöneticilik ve çeşitli dönemlerde de divan başkanlığı yapan Devecioğlu, 2019 Elazığspor Kayyım Başkanlığını üstlendi.

Çok sayıda makale ve kitap çalışmasına imza atan Devecioğlu, spor yönetimi ve ekonomisi üzerine internet portalları da kurdu. Çok yönlü bir spor bilim insanı olan Devecioğlu, Türkiye Okçuluk Federasyonu, Judo Federasyonu, Oryantiring Federasyonu, Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu kurullarında da bulundu.

Bakmadan Geçme