Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden arasında kritik görüşme

İspanya'nın başkenti Madrid'deki NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı dahilinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden 1 saat 10 dakika süren görüşme gerçekleştirdi.

İspanya’nın başkenti Madrid’deki NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı dahilinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden yaklaşık 1 saat 10 dakika süren görüşme gerçekleştirdi.

Yaklaşık 1 saat 10 dakika süren görüşmede Türk heyetinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve diğer ilgili yetkililer yer alırken, Biden'ın heyetinde de ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Savunma Bakanı Lloyd Austin ve diğer yetkililer hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, IFEMA Kongre Merkezi'nde ABD Başkanı Biden ile görüşmesinin başında yaptığı konuşmada, uzun bir aradan sonra tekrar bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Bir saat süren görüşme sonrası Beyaz Saray'dan bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden'ın görüşmesine ilişkin yapılan açıklamada, “İki lider Ege ve Suriye'de istikrarın önemini ele aldı” ifadesi kullanıldı.

 Beyaz Saray ayrıca Biden'ın Türkiye-İsveç-Finlandiya arasında varılan memorandumu memnuniyetle karşıladığını duyurdu.

 Liderlerin, Rusya'nın saldırganlığına karşın Ukrayna'ya yönelik desteğinin devam edeceğini yinelediği aktarılan açıklamada, Erdoğan ve Biden'ın Ukrayna'dan tahıl ihracatının önündeki Rus engellerinin kaldırılmasının önemini ele aldığı aktarıldı. Açıklamada, “İki lider Ege ve Suriye'de istikrarın önemini ele aldı. Biden, ikili ilişkilerin sürdürülmesi konusundaki isteğini yineledi ve liderler hükümetler arasındaki yakın istişarelerin önemi noktasında mutabık kaldı” ifadesi kullanıldı.

Bakmadan Geçme